Noty prawne

polityka prywatności serwisu karolinapolaczek.pl

Korzystając z mojej strony internetowej wyrażają Państwo akceptację niniejszej polityki prywatności oraz zgodę na przetwarzanie Państwa danych osobowych.

1. Informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług Karolina Polaczek fotografia poprzez Serwis.

2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Karolina Polaczek fotografia NIP: 8811497659, REGON: 383866719.

3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych mi danych opracowałam wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontroluje ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

5. Serwis karolinapolaczek.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

  • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
  • poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz POLITYKA PLIKÓW COOKIES].

6. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.

7. dane podane w formularzu kontaktowym są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego.

8. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

9. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

10. Zastrzegam sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój mojego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będę informować w sposób widoczny i zrozumiały.

11. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis karolinapolaczek.pl Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecam się zapoznać.

W razie wątpliwości do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jestem do dyspozycji – moje dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT.

polityka plików cookies

Ta strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) wykorzystywanych wyłącznie w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Każdy może zaakceptować pliki cookies lub ma możliwość ich wyłączenia, przez co nie będą gromadzone żadne informacje.

Czym są pliki cookies?

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na komputerze lub innych urządzeniach, z których korzysta użytkownik w momencie odwiedzenia danej strony. Tego typu pliki mogą zawierać informacje m. in. na temat osoby odwiedzającej witrynę. Zawierają także specjalny numer służący do rozpoznania przeglądarki, z jakiej następuje połączenie z witryną.

Dzięki danym zapisanym w plikach cookies, właściciele stron internetowych mogą dowiedzieć się więcej informacji o upodobaniach użytkowników, a przez to udoskonalać swoje serwisy internetowe i lepiej je dopasowywać do potrzeb użytkowników.

Jak wyłączyć pliki cookies w przeglądarce?

Przeglądarka Opera

Przeglądarka Firefox

Przeglądarka Chrome

Przeglądarka Internet Explorer

Przeglądarka Safari